advertentie Banner Profile Mekkes

Studio040 / Alain Heeren

Stadsbestuur en horeca smeden plannen voor uitbreiding terrassen

Gemeente Eindhoven en vertegenwoordigers van de horeca in de binnenstad, hebben afspraken gemaakt voor uitbreiding van de terrassen.

Dat meldt de gemeente. Om gasten goed te kunnen bedienen, en ze de gelegenheid te geven de anderhalvemeterregel in acht te nemen, zetten horeca-ondernemers in op grotere terrassen. Om dat te realiseren zijn er nu afspraken gemaakt met de gemeente.

Die afspraken komen erop neer dat de gemeente per geval gaat bekijken wat de mogelijkheden om uit te breiden. Bovendien komt er na 1 juni, de dag dat de versoepeling van de coronamaatregelen ingaat, een evaluatie moment tussen horeca, gemeente en hulpdiensten.

De openingsdag is er bovendien een team van mensen uit de horeca en de gemeente actief om de drukte in de gaten te houden. Mochten er maatregelen nodig zijn om alles in goede banen te leiden, kunnen die op die manier getroffen worden. De aandacht zal vooral liggen op groepsvorming bij de terrassen.

Voor terrassen buiten de binnenstad gelden de huidige maatregelen niet. Voor de horeca buiten het centrum wordt de ervaring van de binnenstad gebruikt om ook voor deze groep passende maatregelen te nemen.

Laat je reactie achter