SQ Vision / Dave Hendriks

Gemeente Eindhoven: 'Pegida-mars door binnenstad niet toegestaan'

Het plan van Pegida om met andere demonstranten van de Markt naar het Stadhuisplein te lopen om te demonstreren tegen KOZP en voor Zwarte Piet is niet toegestaan, laat een gemeentewoordvoerder weten aan Studio040.

De anti-Islamorganisatie is niet blij met de beperkingen die zijn opgelegd door de gemeente Eindhoven. Daarom heeft Pegida besloten zich zondag aan te sluiten bij een manifestatie op de Markt. Hiermee heeft de gemeente geen problemen, maar de Pegida-leden moeten zich wel houden aan de regels die gelden voor die groep demonstranten. Zo moet er 1,5 meter afstand gehouden worden, mag de manifestatie zich niet verplaatsen en dat laatste punt gooit roet in het eten van Pegida. De anti-Islamorganisatie wil namelijk met gelijkgestemden van de Markt naar het Stadhuisplein lopen, maar dat mag niet.

'Als het lopen door de stad wordt en er wordt meer dan twee personen een gezamenlijke boodschap uitgedragen dan is het aan te merken als een manifestatie. Onaangekondigde manifestaties zijn zondag niet toegestaan, tenzij deze geen impact hebben op alle gebeurtenissen in de binnenstad op zondag', laat de gemeentewoordvoerder weten.


Laat je reactie achter