Studio040

Gemeente Eindhoven past dienstverlening aan

De dienstverlening van de gemeente Eindhoven in het Inwonersplein wordt vanaf komende maandag tijdelijk aangepast. Dat doet de gemeente om te kunnen voldoen aan de coronamaatregelen.

Het aantal bezoekers van het Inwonersplein is namelijk aan een maximum gebonden. Inwoners kunnen daarom niet binnenlopen met een vraag, zoals dat bij de gemeente vanuit de servicegedachte normaal wel mogelijk is. De gemeente roept inwoners op om alleen naar het Inwonersplein te komen als het noodzakelijk is. 

Aanpassingen
Vanaf maandag moet voor elk bezoek aan het Inwonersplein een afspraak gemaakt worden. Online een afspraak maken is tijdelijk niet mogelijk. Voor het afhalen van een ID-bewijs of rijbewijs is een speciale balie geopend. Als uitzondering is hiervoor geen afspraak nodig. Ook laat de gemeente aangevraagde reisdocumenten (ID-kaart of paspoort) tot 1 januari 2021 thuisbezorgen.

Verder blijft het Inwonersplein op zaterdagochtend geopend op afspraak, maar op maandagavond zijn de deuren gesloten. Om het aantal bezoekers aan het Inwonersplein te minimaliseren, kunnen afspraken verschoven worden. Dit gebeurt in overleg met de inwoner. 

Mondkapje
De gemeente doet het dringende verzoek aan alle bezoekers van het Inwonersplein om een mondkapje te dragen. Uiteraard gelden alle reguliere maatregelen als thuisblijven met klachten, minimaal 1,5 meter afstand houden en de aangegeven routes volgen.


Laat je reactie achter