advertentie Banner Siteli

Studio040| Alain Heeren

Gelijkspel voor FC Eindhoven in derby

FC Eindhoven heeft vrijdag een punt overhouden aan de derby tegen Helmond Sport. In het Jan Louwers Stadion werd met 0-0 gelijkgespeeld.

Pas na twintig minuten spelen kreeg FC Eindhoven de eerste serieuze kans. Jort van der Sande schoot van twintig meter op doel, maar keeper Stijn van Gassel kon de bal makkelijk pakken. Vlak voor rust kreeg Bart Biemans nog een grote kans om te scoren, maar hij kopte voorlangs. 

In de tweede helft kwam Helmond Sport gevaarlijker uit de startblokken. Arno van Keilegom brak door op de flank en schoot in de korte hoek, maar Ruud Swinkels kon de bal keren. Enkele minuten later doken de bezoekers weer op voor het doel van Swinkels. Lance Duijvenstijn dook op in het zestienmetergebied, maar wist een scherpe voorzet vanaf de linkerkant niet binnen te lopen. Na een uur speelde volgde nog een kans voor Helmond Sport via Jordy Thomassen, maar Ruud Swinkels wist met zijn voeten redding te brengen.

Vlak voor het eindsignaal kreeg FC Eindhoven de kans om er alsnog met de drie punten vandoor te gaan. Kaj de Rooij nam de bal mee aan de linkerkant en gaf voor op Hugo Botermans, die oog in oog met doelman Van Gassel geen doel wist te treffen. Eindstand: 0-0

Volgende week vrijdag neemt FC Eindhoven het op tegen Jong PSV. 

Laat je reactie achter