Buitenfilm over 75 jaar bevrijding Geldrop

Geldrop is op 19 september 75 jaar geleden bevrijd en daar staat het dorp 16 augustus al bij stil. In samenwerking met comité Geldrop 75 jaar bevrijd draait filmhuis Hofdael de ZomerAvondBuitenFilm A Bridge too Far.

De klassieker geeft een goed beeld van de barre septemberdagen waarin Geldrop en Mierlo zijn bevrijd. Operatie Market Garden vertelt over de dropping van duizenden soldaten, hun strijd om sleutelposities te bezetten en te wachten op versterkingen over de weg. Echter, bleek de allerlaatste horde, de brug bij Arnhem, te hoog gegrepen.

Om beleving van deze film realistischer over te brengen heeft het cultuurcentrum op het Cultuurplein een tentoonstelling van legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog.

Binnen in Centrum Hofdael is een tentoonstelling ingericht met foto’s uit de oorlogsjaren in Geldrop. Er is veel materiaal uit de bevrijdingsperiode te zien. Er wordt ook stilgestaan bij drie dorpsgenoten die deelnamen aan het Verzet en de bevrijding van Geldrop en Mierlo niet mochten meemaken.


De ZomerAvondBuitenFilm wordt gratis aangeboden door filmhuis Hofdael op het Cultuurplein de Bleek bij Centrum Hofdael. De film draait om 21.00 op Plein Hofdael, de Bleek, Geldrop.

advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen