Geldrop-Mierlo betaalt provincie miljoen terug

Gemeente Geldrop-Mierlo gaat één miljoen euro teruggeven aan de provincie. Dat geld was onderdeel van het bedrag dat de gemeente kreeg van de provincie voor het zonnepanelenproject De Groene Zone.
De 2,1 miljoen euro die de gemeente daarvoor kreeg was meer dan het project uiteindelijk kostte. Aanvankelijk ging de gemeente ervan uit dat er bij zo’n zeshonderd woningen zonnepanelen zouden worden geïnstalleerd.

Dat getal viel lager uit. Momenteel zijn er 181 daken in Geldrop-Mierlo voorzien van zonnepanelen. De verwachting is dat ervoor het eind van het project nog tweehonderd daken bij komen. Dan komt het totaal op 381.

Het project De Groene Zone wordt dus niet stop gezet. Het gaat juist een jaar langer door, tot 1 april 2021 – waar aanvankelijk 1 april 2020 de einddatum was. Er zijn voldoende aanvragen om het initiatief een jaar te laten doorlopen. Maar dat gebeurt wel met een lager budget.

Ook andere gemeenten deden mee aan het project, dat als doelstelling had in de hele regio zevenduizend huizen van zonnepanelen te voorzien. Ook dat aantal gaat niet behaald worden.
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen