Gemeente Geldrop-Mierlo

PvdA wil aansluiten bij ‘Raden in Verzet'

De fractie PvdA Geldrop-Mierlo roept de gemeenteraad op zich aan te sluiten bij het landelijk initiatief ‘Raden in Verzet’. De partij kwam tijdens de presentatie van de begroting van de gemeente met deze oproep.

Volgens Richard van de Burgt, fractievoorzitter PvdA, heeft de gemeente creatieve oplossingen om te bezuinigen gevonden, maar dat zou niet voldoende zijn. De kosten zijn moeilijk in de hand te houden en de spaarpotjes raken leeg. Er moet volgens hem meer geld vanuit het Rijk komen, daarom wil hij dat de gemeenteraad zich aansluit bij het initiatief. Van de Burgt: “De kans is groot dat de zorg aan onze inwoners in kwaliteit achteruit holt en dat willen we niet.”

Raden in Verzet
De organisatie van ‘Raden in Verzet’ wil dat gemeenten structureel genoeg geld van het Rijk krijgen om de gemeentelijke zorgtaken goed uit te voeren. Dit initiatief kreeg onlangs veel steun voor een voorstel om via de Vereniging van Nederlandse Gemeenten onderhandelingen te starten.

Het is nog niet duidelijk of de andere partijen de oproep van PvdA zullen steunen. Tijdens de verdere begrotingsbehandeling zullen ze hier verder op ingaan. 

Laat je reactie achter