PSV Supporters Lighttown Madness Photo Prestige

Geen publiek bij PSV, wel bij FC Eindhoven

De KNVB heeft laten weten dat er dit weekend geen toeschouwers welkom zijn in het Philips Stadion bij PSV – sc Heerenveen.

Het nieuws komt na een speelronde waarbij er voor het eerst in maanden tijd weer een klein aantal toeschouwers in de stadions konden zitten. 4000 mensen konden PSV – FC Groningen bijwonen, tot grote blijdschap van fans én spelers.

Dat wordt in de komende speelronde van de Eredivisie dus niet herhaald. Ondanks dat door het publiek bij de wedstrijden, evenmin als bij de FieldLabs, niet tot extra coronabesmettingen heeft geleid. Zo schrijft de KNVB in een reactie: "Dit besluit is zeer teleurstellend. Alles is vorig weekend prima verlopen, net als in augustus en september, maar omdat de wetswijziging langer duurt vanwege redenen waar wij geen invloed op hebben, is er geen vervolg of continuïteit."

Het uitsluitsel geldt alleen voor de komende speelronden. Het is niet uitgesloten dat er in de volgende speelronden wel publiek in de stadions kan zijn. Voor PSV volgt in deze competitie na de thuiswedstrijd tegen Heerenveen, nog een thuiswedstrijd tegen FC Zwolle.

FC Eindhoven
Het overigens niet zo dat er helemaal geen live voetbal te aanschouwen in in Eindhoven. Vrijdag bij de wedstrijd FC Eindhoven – FC Den Bosch, gaan voor een FieldLab-proef de poorten van het Jan Louwers Stadion open voor het publiek. Bij de Brabantse derby mogen 450 mensen aanwezig zijn. FC Eindhoven laat weten dat er nog kaarten beschikbaar zijn. 

Laat je reactie achter