Jeem Sportsphotography

Geen doelpunten bij FC Eindhoven tegen TOP Oss

FC Eindhoven heeft voor de veertiende keer op rij niet kunnen winnen. In het Jan Louwers Stadion werd vrijdagavond met 0-0 gelijkgespeeld tegen TOP Oss.

Het team van Ernie Brandts moest het doen zonder Mawouna Amevor, die was geschorst vanwege zijn vijfde gele kaart tegen Cambuur Leeuwarden. Hij werd vervangen door Bart Biemans en ook Mitchel van Rosmalen mocht in de basis beginnen. Iker Pozo keerde terug bij de wedstrijdselectie.

In het begin van de wedstrijd speelden beide ploegen de bal rustig rond, wat niet leidde tot grote kansen. De eerste mogelijkheid was voor de bezoekers, maar een voorzet van Ruben Roosken werd volledig gemist door Dennis van der Heijden. Even later kreeg Brian de Keersmaecker een kans uit een vrije trap, maar zijn schot ging naast. Na bijna veertig minuten spelen werd doelman Ruud Swinkels getest door Dennis van der Heijden, maar de keeper hield de bal uit de bovenhoek. Vlak voor rust kreeg FC Eindhoven nog een grote mogelijkheid om de 1-0 te scoren. Maarten Peijnenburg stond bij een corner vrij bij de tweede paal na doorkoppen van Jort van der Sande, maar zijn poging werd door Mart Remans van de doellijn gehaald.

Weinig grote kansen
Een groot deel van de tweede helft waren er geen grote mogelijkheden voor beide ploegen. In het laatste kwartier kreeg Van der Heijden een kans, maar zijn schot werd geblokt. Aan de overkant schoot Van Rosmalen op goal, maar zijn poging ging naast. Enkele minuten later kregen de Blauw-Witten een levensgrote kans. Pozo brak door en legde de bal terug, maar er was niemand om de bal binnen te tikken. Even later werd een doelpunt van TOP Oss afgekeurd vanwege buitenspel. Eindstand: 0-0. 

Laat je reactie achter