Geen arbeidsmigranten in NH-Hotel Geldrop

Er komen voorlopig geen arbeidsmigranten in het NH-Hotel in Geldrop.

Het huidige bestemmingsplan laat dat volgens de gemeente niet toe. Er zit een horecabestemming op. Eind vorig jaar wisselde het pand van eigenaar. De nieuwe eigenaar wilde 200 buitenlandse werknemers onderbrengen in het gebouw.

De potentiële nieuwe eigenaar heeft in gesprek met burgemeester en wethouders aangegeven te willen weten wat de mogelijkheden zijn van het pand voor herontwikkeling", schrijft de gemeente in een statement. 'Nadrukkelijk kwam hierbij aan de orde of het huisvesten van arbeidsmigranten op die plek volgens het bestemmingsplan is toegestaan. Dit is niet het geval. Zoals in het bestemmingsplan beschreven is het pand bestemd voor horecadoeleinden. Elk andersoortig gebruik vereist een nieuw bestemmingsplan.'

Het plan voor huisvesting van arbeidsmigranten stuitte op veel verzet in Geldrop. Zo werden er spandoeken  met protestleuzen opgehangen. Ook is op Facebook een protestgroep actief.

De criminaliteit in de wijk zal verhogen en daar zit ik niet op te wachten.

• bezorgde bewoonster

'Willen we dit wel' is de naam van de Facebook-pagina. In een anonieme brief op de pagina is te lezen  dat de nieuwe eigenaar van het  hotel migranten in het pand wil zetten. Het leidde direct tot onrust.

"Ik ben het niet met deze plannen eens", vertelt een bewoonster van de straat achter het hotel. "De criminaliteit in de wijk neemt dan toe en daar zit ik niet op te wachten." Één van de standpunten van de tegenstanders in Geldrop is dat er genoeg Nederlanders op zoek zijn naar huisvesting. "Er zijn heel veel ouderen op zoek naar een verblijf. Laten we die dan eerst helpen!", zegt een andere bewoner.

Het gemeentebestuur zegt op korte termijn met de potentiële nieuwe eigenaar in gesprek te gaan over zijn plannen voor het pand. Doel is om te komen tot een goede herbestemming.

Laat je reactie achter