advertentie Banner Profile Mekkes

Giti Entezami

Gedenktekens onthuld bij voormalige oorlogsbegraafplaats Wolfswinkel

Bij de voormalige oorlogsbegraafplaats Wolfswinkel aan de Waterhoef in Son zijn twee herdenkingstekens onthuld door burgemeester Gaillard. Dit gebeurde in het bijzijn van de families Van Deursen en Van der Vleuten.

De Familie van Deursen deed een aanvraag om de oorspronkelijke wegwijzer naar de begraafplaats bij het oorlogsmonument aan de Rooijseweg in ere te herstellen. Dit in het kader van Remember September.


Verder is er op de voormalige begraafplaats, wat nu in de handen is van de de familie Van der Vleuten, een plaquette onthuld. Vrienden van de 101 Airborne Division, de veteranen van Son en Breugel en andere belangstellenden waren aanwezig bij de onthulling.


De voormalige begraafplaats is op 19 september 1944 gesticht. De begraafplaats Wolfswinkel was bestemd voor de gesneuvelde Amerikaanse en geallieerde soldaten. De eerste jaren na de oorlog hebben hier herdenkingen plaatsgevonden. In 1949 is de begraafplaats opgeheven nadat alle lichamen naar hun definitieve rustplaats gebracht waren.

Giti Entezami

Laat je reactie achter