Gastheren winnen de FCE Talent Cup 2019

FC Eindhoven O15 heeft zaterdag FC Utrecht O15 verslagen in de finale van de eerste FCE Talent Cup in het Jan Louwers Stadion.
Na reguliere speeltijd, vijfentwintig minuten per wedstrijd, wisten de Eindhovenaren de penalty's beter te nemen. Zondag mogen de jongens van O17 proberen de prestatie van hun clubgenoten te evenaren.

Het is de eerste keer dat een dergelijk toernooi wordt georganiseerd door FC Eindhoven. Volgens Pascal Maas, hoofd van de Academy FC Eindhoven, is het een manier om goodwill te kweken én een goede ervaring voor de jeugdspelers. Er wordt voornamelijk tegen andere profclubs uit Nederland gespeeld, zoals FC Den Bosch, Fortuna Sittard en FC Dordrecht. Maar ook buitenlandse clubs zoals Fortuna Köln, BV 04 Düsseldorf en KFC Uerdingen zijn aanwezig.

Ondanks de buitenlandse clubs blijft de voorbereiding vrijwel hetzelfde volgens Bart Kruizinga, trainer van FC Eindhoven O15, en captain Jelle van Deijck . Namelijk dat ze moeten uitgaan van hun eigen kracht, maar wel merkt Van Deijck verschil met het spelen van een reguliere wedstrijd. Het is volgens hem véél zwaarder om iedere keer vijfentwintig minuten te voetballen en dan te stoppen. 

Magere opkomst
De éérste dag van de FCE Talent Cup was in voetballend opzicht een succes voor FC Eindhoven, maar qua bezoekersaantallen viel het tegen volgens Pascal Maas. Naar schatting zijn er tussen de tweehonderd á driehonderd bezoekers geweest. Maas hoopt dat er zondag meer toeschouwers komen opdagen. 
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen