Friemel en Frutsel Dagen gered

Het zijn weer de Friemel en Frutsel Dagen in Mierlo, maar het had niet veel gescheeld of de dagen konden niet doorgaan door een tekort aan vrijwilligers.

Alle kinderen van groep 1 tot en met 8 kunnen naar hartenlust kralen smelten,  Halloween-raamhangers en theelichthouders maken en geschminkt worden. Naast het geknutsel, wordt je ook nog eens getrakteerd op een worstenbroodje, drinken en beschuit versieren.

Wat is er dan mooier dan gezellig met je vriendjes en vriendinnetjes lekker te gaan knutselen?

Joke Doensen, bestuurslid

‘De Friemel en Frutsel Dagen zijn georganiseerd om de kinderen die niet op vakantie gaan in de herfstvakantie een leuke vakantie te geven’, vertelt bestuurslid Joke Doensen ons. ‘In de herfstvakantie is er vaak slecht weer, dus wat is er dan mooier dan gezellig met je vriendjes en vriendinnetjes lekker te gaan knutselen?’

Doensen is al 45 jaar (vanaf dag één) werkzaam bij de Friemel en Frutsel Dagen en Erelid bij de Jeugd Vakantie Werk Mierlo, de organisator van de knutseldagen.

Ik vind het wel belangrijk dat dit blijft bestaan. Ik heb vroeger als klein kind meegedaan. Nu sta ik hier als vrijwilliger.

Kim van Stekelenborg, 6 jaar vrijwilliger

Vrijwilligerstekort

Een tijdje was het echter onzeker of er genoeg vrijwilligers waren om de dagen in goede banen te leiden. ‘We konden dit jaar heel moeilijk aan volwassen vrijwilligers komen. Kinderen van 12, 13 jaar helpen graag mee, maar we willen ook graag een volwassenen bij de tafels hebben staan om alle in goede banen te leiden’, laat Doensen ons weten. 'Het was heel erg zeuren om juist die mensen over te halen om ons te komen helpen.'

'Ik denk dat het voor veel mensen ook lastig te combineren is. Helemaal als men fulltime werkt', vult Kim van Stekelenborg haar aan. Zij is al 6 jaar vrijwilliger bij de knutseldagen. 'Maar ik vind het wel belangrijk dat dit blijft bestaan. Ik heb vroeger als klein kind meegedaan. Nu sta ik hier als vrijwilliger met een dochter die lekker knutselt hier. Die gaat volgend jaar ook weer meehelpen, dan is ze oud genoeg.' Op die manier wordt er toch een beetje bijgedragen aan het vrijwilligerstekort.

advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen