Freaky Friday in restaurant Smmaak draait op volle toeren
Een tweegangenlunch gemaakt van overgebleven ingrediënten van de week voor nog geen acht euro. De tweede editie van Freaky Friday is vrijdagmiddag van start gegaan in restaurant Smmaak in Woensel-Oost en draait op volle toeren. Mbo-studenten van het Summa College maken en serveren de gerechten.
Doordat leerlingen zelf in het restaurant bezig zijn, leren ze veel. Hospitality-student Joey Geerings is samen met een andere student de gastheer. “Wij moeten ervoor zorgen dat de gasten een fijne ervaring hebben vanaf het moment dat ze binnenkomen totdat ze ons restaurant weer verlaten.” En dat doet hij maar al te graag. “Door praktisch bezig te zijn leer je het meeste.”
Kliekjesdag
Instructeur Peter van den Broek ziet Freaky Friday als een leerzame ervaring voor de studenten en een manier om voedselverspilling tegen te gaan. “Hierdoor leren ze creatief om te gaan met de ingrediënten die er in huis zijn. We kopen in ieder geval niks bij. Wel gaan we bijvoorbeeld langs bij de bakker in de Summa Plaza om overgebleven brood mee te nemen. Het is een soort kliekjesdag.”
Wij weten alleen pas in de ochtend wat we gaan maken voor de middag dus dat is wel een uitdaging
Ian van Dijk, hospitality student
Ian werkt in de keuken en heeft er zin in. “Ik kook graag dus ben blij dat ik hier sta. Wij weten pas in de ochtend wat we 's middags gaan maken, dus dat is wel een uitdaging.”
Vaste gasten
Hoewel het restaurant nog maar net is begonnen met Freaky Friday zijn er al vaste gasten. Komende tijd ziet het er naar uit dat het restaurant nog drukker wordt. Een ouder echtpaar is er al sinds het begin bij. “Wij zijn vorige week hierheen gekomen en nu weer. Volgende week hebben we ook al geboekt”, zegt het echtpaar enthousiast.
Laat je reactie achter