d66 Robin Verleisdonk

Fractievoorzitter D66 vertrekt na verkiezingen

D66-fractievoorzitter Robin Verleisdonk stopt na de gemeenteraadsverkiezing in 2022. "Het is een lastig besluit, maar wel eerlijk naar mezelf toe."

"Deze raadsperiode heb ik de functie als fractievoorzitter mogen bekleden, maar ik gun het nu nieuw talent om naar voren te stappen",  laat Verleisdonk in een brief weten. "Daarnaast gun ik het onze afdeling ook om een mooie interne verkiezing te houden met goede kandidaten zoals dat een democratisch partij betaamt."

Toekomstige rol
De afgelopen periode heeft de fractievoorzitter nagedacht over zijn toekomstige rol binnen de Eindhovense politiek. Deze maand start de kandidaatstellingsprocedure voor lijstrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. "Ik heb de persoonlijke keuze gemaakt om mijzelf niet te kandideren. Die duidelijkheid wil ik de leden en kiezers van D66 in Eindhoven geven omdat er bij zulke procedures veel naar de fractievoorzitter wordt gekeken"

Raadswerk
Daarnaast ziet de huidige fractievoorzitter geen mogelijkheid het raadswerk er voor nog eens vier jaar ‘bij’ te doen, dat zou te veel ten koste gaan van de vrije tijd die hij wil doorbrengen met mensen die hij liefheeft. "Raadslid zijn is eervol en een serieuze verantwoordelijkheid", gaat hij verder. "Als ik iets doe, wil ik het goed doen."

Verleisdonk is momenteel werkzaam voor de Bibliotheek Helmond-Peel. "Het plezier dat ik beleef in mijn dagelijkse werk en de voldoening die ik daar uithaal geven mij op dit moment de meeste energie."

Als raadslid houd je vaak te veel ballen in de lucht.

• D66-fractievoorzitter Robin Verleisdonk

Lastig besluit
"Ik heb me samen met het geweldige team van D66 de afgelopen jaren met veel energie ingezet voor een groener en democratischer Eindhoven. Een gemeente die openstaat voor initiatieven van inwoners en dingen mogelijk maakt", gaat de fractievoorzitter verder. "Het is een lastig besluit, maar wel eerlijk naar mezelf toe."

"Mijn betrokkenheid bij onze stad blijft onverminderd groot en aangezien het bloed kruipt waar het niet gaan kan: zal ik mij zeker ook na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 maatschappelijk in blijven zetten. Voor nu zal ik dat werk deze raadsperiode gewoon nog blijven vervullen."

Laat je reactie achter