advertentie Banner Profile Mekkes

Studio040| Larissa Gomes Meyer

Fotograaf maakt serie over verborgen discriminatie

Fotograaf Bart Hagebols uit Geldrop, maakt een fotoreeks over verborgen discriminatie. "Ik hoop hiermee te laten zien dat discriminatie nog steeds bestaat", aldus Hagebols.

De fotograaf kreeg 3 jaar geleden een relatie met een donkere vrouw. Gedurende de relatie merkte hij dat discriminatie nog vaker voorkomt dan hij dacht. Hagebols: "Op het vliegveld wordt zij altijd eruit gepikt, als ik dan zeg dat zij met mij is, dan is het ineens goed en mogen wij doorlopen."

Toen de fotograaf aan het grappen was met zijn broer over zijn afstuderen, kreeg hij ineens een ingeving. Hij wilde door middel van schilderijen de verborgen discriminatie laten zien. Hij neemt een schilderij uit de Gouden Eeuw als voorbeeld en maakt daar een kopie van met getinte mensen. Zo wil hij mensen aan het denken zetten.

De serie bestaat nu uit zes portretten. Daar heeft Hagebols acht maanden over gedaan. Maar hij is nog lang niet klaar, hij wil uiteindelijk achttien portretten over verborgen discriminatie maken. Bekijk hieronder zijn werk. 

Carl Fabritius
Hampel
Zingende jongen met een fluit
Jongeman met een Schedel
Harmendzoon
Rembrandt

Laat je reactie achter