Philips

‘Forse groei dit jaar voor hightech-regio Eindhoven’

Het wordt een topjaar voor de hightech-regio Eindhoven. De regio is één van de koplopers in Nederland, als het gaat om het herstel van de coronacrisis. Dat is de voorspelling van de Rabobank.

Voor de Brainport-regio wordt een economische groei verwacht van tussen 4,4 en 4,8 procent. Dat is ongeveer een procent meer dan gemiddeld in Nederland.

Techsector
De toename is vooral te danken aan de goed draaiende techsector in de regio. Ook de industrie zit in de lift. Naast Zuidoost-Brabant wordt er een flinke groei verwacht voor onder meer de regio Delft en Zuid-Limburg.

Optimisme
De Rabobank is optimistisch over het economisch herstel in Nederland. ‘Alle seinen voor een krachtig herstel staan op groen’, laat de onderzoekstak van de bank weten. Wel verschilt dit sterk per sector. Zo zijn het toptijden voor onder meer de industrie, zorg, horeca en de transportbranche. In bijvoorbeeld de bouwsector wordt juist een krimp verwacht. 

Alle seinen voor een krachtig herstel staan op groen

• Rabobank

Bijdrage
Volgens de onderzoekers levert de Brainport-regio dit jaar ongeveer een bijdrage van zes procent aan de totale landelijke groei. Eerder dit jaar bleek dat Zuidoost-Brabant als enige regio in het land over de eerste drie maanden een economische plus kon bijschrijven.

Laat je reactie achter