Jordi Sloots

Foodblogger Brunchchick ‘datet’ met Eindhovense horecaondernemers

Wat doe je als foodblogger als de horeca dicht moet? Promotie maken voor hun afhaaldiensten.

Eindhovense foodblogger Jessie Oosterbosch, beter bekend als Brunchchick, wil met haar actie de horeca in de regio een boost geven. Door de halve lockdown, die een week geleden (donderdag 15 oktober) is ingegaan, is ook de Eindhovense horeca weer dicht. “Als foodblogger vind ik dit enorm zonde”, begint Oosterbosch. “Ik ga nu mijn status als 'foodie' en mijn social media skills inzetten voor de branche die op dit moment echt wel wat liefde kan gebruiken.”

De horeca heeft een speciaal plekje in mijn hart. Dus vond ik dat ik in actie moest komen.

• Jessie Oosterbosch

De foodblogger gaat op ‘date’ mét  restaurants in plaats van ín restaurants. Daar laat ze een letterlijk kijkje in de keuken zien. Ook biedt ze de restaurants gratis haar platform aan om ze een “goede dosis promotie” te geven.
 
“De horeca heeft een speciaal plekje in mijn hart. Dus vond ik dat ik in actie moest komen. Als foodblogger ben ik altijd overal welkom geweest. Ook kreeg ik vaak gratis hapjes en drankjes. Dan is dit wel het minste wat ik kan doen!”
 
Volgers krijgen een exclusief kijkje achter de schermen. Brunchchick laat in haar insta-stories zien hoe het er nu aan toegaat nu restaurants niet meer open zijn om gasten te ontvangen. Vooral de bestel- en afhaalmogelijkheden van de restaurants in en rondom Eindhoven staan centraal. “Veel mensen weten niet welke restaurants in de regio afhaalmogelijkheden hebben”, aldus Oosterbosch. “Maar met deze coronacrisis hebben mensen wel behoefte aan gezelligheid en het idee van uiteten gaan. Het is voor mij een kleine moeite. aangezien de horeca de handen momenteel vol heeft aan het op een creatieve manier weten te overwinnen van deze crisis.”
 
“Op deze manier wil ik mijn steentje bijdragen aan de lokale horeca en ze een hart onder de riem te steken in deze vervelende periode van sluiting. Want het bestellen en afhalen van eten is immers op dit moment de enige manier om de lokale horeca ondernemer te steunen.”

Laat je reactie achter