Fontys: Minder drank tijdens introweek

Minder alcohol tijdens de introweek, daar wil Fontys zich hard voor maken.

Volgens Fontys willen veel kersverse studenten liever niet zoveel drinken. Uit onderzoek zou blijken dat veel studenten vinden dat er te veel nadruk ligt op drank en feesten. Daarom wordt dat dit jaar anders gedaan.

De studenten van Fontys zijn op dit moment bezig met hun introweek. De eerste twee dagen worden georganiseerd door studieverenigingen en de verschillende opleidingen. De woensdag en donderdag wordt Fontys-breed georganiseerd en kent voor alle studenten hetzelfde programma.

Om overmatig drankgebruik onder de nieuwe studenten tegen te gaan, is met cafe's in de stad afgesproken dat ze pas aan het eind van de middag hun deuren openen voor studenten. En er worden tijdens de introdagen activiteiten georganiseerd waarmee studenten drankjes kunnen verdienen, in plaats van 'op het terras te hangen'.

Daarnaast heeft het Purple Festival dit jaar een '0.0-area'. Daarmee wil Fontys laten zien dat 'alcoholvrij drinken ok is'. Ook heeft Fontys armbandjes om 18+ en 18- uit elkaar te kunnen houden, en zegt daar ook op te handhaven.
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen