Fontys

Fontys-studenten willen Citycentrum Veldhoven verbeteren

Studenten van Fontys Hogeschool Economie en Communicatie gaan de komende tijd aan de slag met de ontwikkeling van Citycentrum Veldhoven.

Het winkelcentrum staat al enige tijd onder druk door de toename van leegstand en afnemende bezoekersaantallen. Door de huidige coronacrisis wordt dit probleem versterkt. Onder leiding van retail- en vastgoedspecialist Peter ter Hark zal er de komende tijd worden onderzocht hoe het winkelcentrum aantrekkelijker kan worden gemaakt en wordt er gekeken naar nieuwe mogelijkheden. 

Woensel XL 
Hetzelfde onderzoek is een tijdje geleden gehouden bij winkelcentrum Woensel XL. Ter Hark had daar ook de leiding over. Ook daar werd het probleem van afnemende bezoekersaantallen steeds groter. “Wil je bezoekersaantallen voor de toekomst behouden, dan zal je op korte termijn met een actieplan moeten komen om de jongere generaties naar Woensel XL te trekken, zonder daarbij de oudere generaties af te stoten," schrijft ter Hark. 

Voor de transformatie van Citycentrum gaat ter Hark samen met studenten van Fontys opleiding Vastgoed & Makelaardij onderzoek doen om het winkelcentrum in de toekomst aantrekkelijker te maken. 

Laat je reactie achter