Fontys

Fontys start kenniscentrum voor circulaire economie

Fontys Hogescholen opent vrijdag een nieuw kenniscentrum. Hier gaan studenten en bedrijven aan de slag om ervoor te zorgen dat de economie in Zuid-Nederland zich veel duurzamer ontwikkelt.

Het zogeheten Expertisecentrum Circulaire Transitie richt zich op hergebruik van grondstoffen en de omslag naar milieuvriendelijke vormen van energiegebruik- en verbruik. Hbo-studenten trekken hierin samen op met externe partijen, met name mkb-bedrijven in de maakindustrie. In de hightech-regio Eindhoven zijn veel van dit soort bedrijven gevestigd.  Er lopen inmiddels diverse projecten in de regio, waarin studenten en mkb-bedrijven onderzoek doen naar bedrijfsmodellen, waarbij grondstoffen voortdurend worden hergebruikt.

Met het centrum wil Fontys z’n kennis uitbouwen en toepassen in de praktijk. Volgens de hogeschool past dit ook prima binnen de ambities van bedrijven en overheden binnen de Brainport-regio.

Het kenniscentrum begint volgende week in Eindhoven met een expositie en symposium tijdens de Week van de Circulaire Economie.

Laat je reactie achter