Pixabay

Flinke misstanden op bouwplaats Best, inspectie grijpt in

Bouwvakkers op een bouwplaats in Best hebben ernstig gevaar gelopen tijdens hun werkzaamheden. De inspectie heeft het werk daarom stilgelegd. Het is niet duidelijk om welke bouwplaats het gaat.

Volgens de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid werkten vijf bouwvakkers met een Oekraïense nationaliteit met gevaarlijke materialen en machines. Ook was er sprake van elektrocutie- en valgevaar. Daarnaast ontbrak het aan goede beschermingsmiddelen. Verder hadden de medewerkers geen toestemming om in Nederland aan de slag te gaan. Daarvoor heeft de werkgever een boete gekregen. 
 
Woonplek
De inspectie nam een kijkje na een melding van de gemeente. Handhavers van de gemeente waren al eerder op de bouwplaats geweest. Zij zagen dat er niet alleen werd gewerkt op de bouwplaats, maar ook gewoond. Dat is niet toegestaan. Op een betonvloer lagen vijf matrassen, koffers en persoonlijke spullen van werknemers. Ook stonden er een koelkast en wasmachine.

Onderbetaling
Pas als er weer veilig gewerkt kan worden op de bouwplaats, mogen de werkzaamheden weer worden hervat. Er loopt nog een onderzoek naar mogelijke onderbetaling van medewerkers.

Laat je reactie achter