SQ Vision / Dave Hendriks

Flinke brand op dak van bedrijfsloods

De Eindhovense brandweer had dinsdagavond flinke moeite met het blussen van een brand bij een bedrijfspand aan de Kanaaldijk Noord.

De brand woedde bij het bedrijf Deli HTL. Dat levert grondstoffen voor de sigaren- en sigarettenindustrie. De brand ontstond tijdens werkzaamheden. De Kanaaldijk Noord werd afgesloten vanwege de brand.

De brandweer had zoveel moeite met het blussen van de brand dat werd opgeschaald naar ' zeer grote brand'. Er zijn vier bluseenheden en twee ladderwagens uitgerukt. Daarnaast zijn er nog ondersteunende brandweereenheden uitgerukt.

Volgens een verslaggever ter plaatse had de brandweer moeite de brandhaard te bereiken tussen de muren van het gebouw. De brandweer meldde dat er weliswaar weinig rook vrijkomt, maar vroeg omwonenden toch om ramen en deuren te sluiten.

Rond 19.15 uur meldde de brandweer dat ze de brand meester was, zodat een deel van de brandweerlieden kon vertrekken. Het nablussen zou nog wel enige tijd duren. Het is nog niet duidelijk of er in het pand veel schade is aangericht.

Laat je reactie achter