advertentie Banner Siteli

Studio040/ Alain Heeren

"Fijn dat ik op mijn leeftijd Glow tóch kan zien"

Het is inmiddels een traditie. Werknemers van regionale bedrijven die ouderen meenemen naar het Eindhovense lichtfestival Glow.

Personeel van onder andere het Eindhovense lichtbedrijf Signify doet dit jaar ook mee. Ze duwen ouderen in rolstoelen langs alle lichtprojecten.

“Het is natuurlijk fantastisch om dit met de ouderen en de collega’s mee te maken”, vertel een van de vrijwilligers die meeloopt. Ook de ouderen zijn blij met dit extra uitje. “Ik was zo blij toen ik te horen kreeg dat ik vanavond mee kon”, zegt een van de dames op leeftijd. “Ik ga elk jaar. Vroeger kon ik nog zelfstandig gaan, maar nu gaat dat niet meer. Het is fijn dat ik op mijn leeftijd Glow tóch kan zien.”

Ik ben ontzettend trots op mijn zoon.

• moeder Fabel

Een van de eyecatchers dit jaar is het lichtkunstwerk van onder anderen lichtkunstenaar Jan Fabel. Met het kunstwerk Colour Symphony, dat hij samen met Dirk van Poppel en Erwin Steijlen maakt, tovert hij de Witte Dame om tot een compositie met licht, kleur, beweging en muziek. Niet alleen hij is blij met het eindresultaat, ook zijn moeder, die ook mee is, kan haar ogen er niet vanaf houden. “Ik ben ontzettend trots op mijn zoon”, zegt mevrouw Fabel. “Het is zo mooi met al die kleuren en muziek.”

Laat je reactie achter