IPV DELFT

Fietsbrug A2 verbetert bereikbaarheid

Er wordt volop gewerkt aan de nieuwe fietsersbrug over de A2 ter hoogte van de Anthony Fokkerweg.

De fietsbrug is onderdeel van drie projecten die de doorstroming en bereikbaarheid van Eindhoven Airport flink moet verbeteren.

Door de toegenomen verkeersdrukte staat de bereikbaarheid van de Anthony Fokkerweg en de de luchthaven onder druk. Daarom staat een aantal projecten op stapel. Zo komt er een nieuwe toerit richting het zuiden vanaf de Anthony Fokkerweg naar de N2 (ter hoogte van Novotel). De Anthony Fokkerweg en de bestaande toe- en afritten van de N2 (afslag 29) krijgen extra rijstroken. De bestaande  brug over het Beatrixkanaal aan de noordzijde wordt verbreed.  En het fietspad aan de kant van Novotel wordt verlegd vanaf het Beatrixkanaal tot de N2. Over de A2/N2 komt dan de nieuwe fietsbrug en aan de westzijde van het Beatrixkanaal komt een fietstunnel.

De stalen brugdelen voor de nieuwe fietsbrug zijn vorige week gearriveerd op de bouwplaats langs de A2. De komende tijd worden de delen in elkaar gelast en zullen de contouren van de slanke netwerkboog zichtbaar worden. Het inrijden van de nieuwe fietsverbinding over de snelweg staat gepland voor week 35.


Laat je reactie achter