San van Suchtelen / Studio040

Fietsersbrug over A2 open voor publiek

Hij lag al een paar weken op zijn plek, maar sinds vandaag is hij ook echt geopend voor het publiek: de nieuwe fietserbrug over de A2, die Flightforum en Meerhoven verbindt met Eindhoven Noord. De officiele ingebruikname trok zo'n veertig belangstellenden, die de gelegenheid grepen de brug per fiets of te voet gelijk even te testen.

De nieuwe fietsersbrug werd vorige maand al op zijn plek gelegd. De laatste weken tot aan gisteren werden gebruikt om de brug met fietspaden te ontsluiten richting Meerhoven, Flight Forum (aan de westkant) en Woensel (aan de andere kant). Verder werd verlichting aangelegd en de brug zelf geasfalteerd.

Opvallend genoeg mist de brug aan de oostzijde een ontsluiting richting Strijp. Volgens de projectleider van de gemeente wordt die toerit in de toekomst wel mogelijk. "We hebben daar al een klein aftakkinkje voor aangebracht, voor het geval daartoe besloten wordt." Tot die tijd, moeten fietsers vanuit en richting Strijp de Oirschotsedijk nemen om de nieuwe brug te bereiken.

San van Suchtelen / Studio040

Laat je reactie achter