Photo Prestige

Feyenoord verslaat PSV in eigen huis

PSV is er niet in geslaagd om de topper tegen Feyenoord te winnen. In De Kuip werd het 3-1 voor de Rotterdamse ploeg.

Pablo Rosario, Donyell Malen en Ritsu Doan keerden terug in de basisopstelling, nadat ze eerder niet of slecht deels meededen tegen Rosenborg BK doordeweeks. Michal Sadílek en Ryan Thomas ontbraken. Olivier Boscagli verving Sadílek op linksachter en op het middenveld begon Érick Gutíerrez.

PSV lijkt vanaf het begin volop voor de drie punten te gaan, maar Mohamed Ihattaren, Doan en Bergwijn slagen er niet in hun kansen af te ronden. Na twintig minuten is Steven Berghuis wel scherp voor goal. De eerste kans van Feyenoord is meteen raak en na 34 minuten scoort Berghuis weer. Nu vanaf de penaltystip. 

Tweede helft
De tweede helft begint niet veel beter voor PSV. Donyell Malen komt verkeerd terecht en moet vervangen worden door Cody Gakpo. Ondertussen loopt via wederom een strafschop de score op. Nick Viergever zou hands hebben gemaakt en vanaf de elfmeterstip mist Feyenoord niet. 

Invaller Gastón Pereiro scoort nog de 3-1 in de 84ste minuut, maar daar blijft het bij. PSV blijft door de nederlaag steken op de vierde plaats met nog één wedstrijd te gaan voor de winterstop. 

Op 21 december neemt PSV het thuis op tegen PEC Zwolle. 

Laat je reactie achter