Foto van het Dynamo Metalfest in IJssportcentrum Eindhoven. Datum: 20-07-2019 Raymond Bruijns

Festivals in de regio opnieuw in lockdown

Een donkere wolk hangt boven het festivalseizoen. De organisatie van festival Dynamo Metalfest is druk bezig met alle voorbereidingen, maar dat gebeurt met een dubbel gevoel. Ze mogen vooralsnog doorgaan, toch vrezen zij dat hun festival ook in duigen zal vallen.

Wekenlang lopen de coronabesmettingen weer flink op. De overheid bedenkt daarom een soort feestlockdown. Het houdt in dat er tot 13 augustus geen festivals of andere feestjes zijn. En of het bij die maand blijft, is nog maar de vraag. 

Het is een behoorlijke klap voor de festivalbranche. “Ik stond tegen de televisie te schreeuwen”, vertelt organisator Tjerk Maas van Dynamo Metalfest, “We worden over een kam geschoren met de discotheken, terwijl het feesten in de buitenlucht veel veiliger is.”  

Festivalorganisator ID&T stapt er met een groep organisatoren naar de rechter. Ze willen dat de overheid het na de stop allemaal door laat gaan, of de gemaakte kosten volledig te vergoedt. Vrijdag hopen de organisatoren meer duidelijkheid te krijgen over het festivalseizoen na 13 augustus.

Laat je reactie achter