advertentie Banner Profile Mekkes

Studio040 / Tim Vellinger

Feestpakketten voor de geslaagden van Sint Lucas

Docenten van het Sint Lucas brengen een feestpakket naar alle geslaagden.

Het Sint Lucas kan geen feestje geven voor voor alle geslaagden. Daarom komt het feestje naar hen. "Normaal gesproken hebben we een leuk feest voor alle leerlingen die geslaagd zijn", vertelt Mark Becholz, docent op Sint Lucas. "Dat gaat nu natuurlijk niet, maar we wilden wel íets doen."

Dit is wel echt iets voor het Sint Lucas om te regelen, zo out-of-the-box.

• Bruce, geslaagde leerling

In een busje vol met feestpakketten, toeters en confetti gaan docenten en mentoren alle 118 leerlingen  in de omgeving af. "En dat is nogal een flinke route", vertelt Becholz. "We gaan naar Geldrop, Mierlo, Helmond, Deurne, Helenaveen, Weert, Heeze, Waalre, Valkenswaard, Riethoven, Steensel, Eersel, Reusel, Knegsel, Veldhoven en natuurlijk Eindhoven. Als ik al die vrolijke gezichten zie, dan krijg ik er alleen maar energie van."

Het is de eerste keer sinds de coronacrisis dat docent en leerlingen elkaar weer zien. Voor de eerste leerlingen van de dag is het een verrassing, maar in de middag hebben velen het al door. "Ik zag het al op Instagram. Dit is wel echt iets voor het Sint Lucas om te regelen, zo out-of-the-box. Ja, ik vind het super leuk dat er tóch iets gedaan wordt", vertelt de geslaagde Bruce, terwijl de laatste confetti uit zijn haar haalt. Emma is wel verrast: "Ik hoorde allemaal toeters en sirenes. Maar ik dacht eerst dat het niet voor mij was. Tot mijn vader zei dat ik echt even moest kijken. Ik weet even niet wat ik moet zeggen. Dit is heel leuk!"


De diploma-uitreiking, weliswaar in afgeslankte vorm, wordt op 1 juli gehouden.

Laat je reactie achter