Alain Heeren

FC Eindhoven wint beladen duel

FC Eindhoven heeft de eerste thuiswedstrijd van 2020 winnend afgesloten door aartsrivaal Helmond Sport met 2-0 te verslaan.

Dankzij goals van Rigino Cicilia en Samy Bourard wisten de Blauw-Witten aan het langste eind te trekken.

FC Eindhoven is de ploeg die meteen aanvallende intenties toont na het eerste fluitsignaal. Jort van de Sande kwam vrij voor doelman Stijn van Gassel te staan na een pass van Bourard, maar de keeper van Helmond Sport voorkwam met een reflex een vroege voorsprong. Na 20 minuten spelen, waren de bezoekers voor het eerst gevaarlijk.  Jordy Thomassen schoot de bal over het doel van Ruud Swinkels. Vlak daarna kwam FC Eindhoven weer oog in oog met Van Gassel. Dit keer zijn de Blauw-Witten wel scherp na een individuele actie van Kaj de Rooij en Cicilia schoot van dichtbij binnen. Hierop volgden een aantal kleine kansen van de bezoekers, maar FC Eindhoven weet de nul te behouden. 

Onrust
Na rust was het Helmond Sport wat voor het eerste gevaar zorgde. Dean Koolhof is gevaarlijk met een schot van grote afstand, maar Swinkels keerde de poging. Bourard verdubbelt even later de voorsprong. De Belg omspeelde zijn directe tegenstander en schoot via een Helmonds been binnen. Tegen het einde van de wedstrijd ontstond er onrust op de tribunes tussen beide supportersgroepen. Scheidsrechter Edgar Bijl besloot het spel stil te leggen en de wedstrijd tijdelijk te staken. Na ongeveer een kwartier is het weer rustig en kon de wedstrijd uitgespeeld worden. Het blijft 2-0 voor FC Eindhoven.

FC Eindhoven neemt het dinsdag op tegen FC Utrecht in de KNVB-Beker.

Laat je reactie achter