FC Eindhoven

FC Eindhoven versterkt zich met Hongaarse middenvelder

FC Eindhoven heeft zich voor tenminste één seizoen verzekerd van de diensten van de Hongaarse middenvelder Barnabás Rácz.

Rácz liep deze zomer stage bij de Blauw-Witten en dwong via die weg een plek in de selectie van Rob Penders af.

De middenvelder komt over van Újpest FC, een Hongaarse subtopper. Waar hij in zijn eerste twee seizoenen voor de club nog regelmatig aan spelen toe kwam, kwam er in zijn laatste seizoen in Hongarije de klad in.

Vervolgens tekende hij in Nederland een contract bij de Twentse amateurs van HSC ‘21. Daarin stond wel een clausule voor het geval Rácz kon tekenen bij een club in het betaalde voetbal. Dat is dus het geval.

'Mooie trap'
Aan de Aalsterweg gaan Rácz spelen met rugnummer 78. Technisch directeur Marc Scheepers laat weten blij te zijn met de komst van de Hongaar.

“Barnabás is een technisch begaafde speler met een mooie trap”, zegt Scheepers. “Tijdens zijn proefperiode heeft hij ons weten te overtuigen van zijn kwaliteiten. Met Barnabás halen we een speler in huis die op meerdere posities op het middenveld uit de voeten kan”, aldus Scheepers.

Emmen
Rácz is bovendien topfit, laat de club weten. Hij reist daarom met de selectie af naar FC Emmen. Daar moeten de Blauw-Witten de goede seizoenstart een vervolg geven. In de eerste wedstrijd wisten de Eindhovenaren titelfavoriet FC Volendam op 1-1 te houden.  

Laat je reactie achter