FC Eindhoven verslaat Excelsior

FC Eindhoven heeft vrijdagavond SBV Excelsior met 3-1 verslagen in het Jan Louwers Stadion.
Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van de kant van de Eindhovenaren. Na zes minuten mocht Kaj de Rooij vrij schieten, maar de Rotterdamse keeper Alessandro Damen kon de bal makkelijk pakken. Even later waren het de bezoekers die een kans kregen op voorsprong te komen. De bal viel na een corner voor de voeten van aanvoerder Sander Fischer, maar Ruud Swinkels slaagde erin de bal weg te tikken. 

Lange tijd leek de wedstrijd met een 0-0 stand de rust in te gaan tot de 38ste minuut. Samy Bourard werd na een fout van Excelsior gehaakt in het strafschopgebied en Rigino Cicilia mocht aanleggen vanaf de elfmeterstip. 1-0 voor FC Eindhoven. Ahmad Mendes Moreira kreeg voor rust nog twee grote kansen om Excelsior op gelijke hoogte te brengen, maar de bal ging beide keren in het zijnet.

Tweede helft
Na de rust kwam FC Eindhoven meteen vliegend uit de startblokken. Een voorzet van Marcelo Lopes kwam net niet aan bij Kaj de Rooij. Twee minuten later was De Rooij alsnog trefzeker. Hij sneed door de Rotterdamse verdediging en schoot de bal voorbij doelman Damen. 2-0. Excelsior begon meer risico's te nemen en hierdoor ontstond meer ruimte voor snelle counters. Marcelo Lopes wist van een van deze counters bijna te profiteren, maar zijn schot in de verre hoek werd gepakt door de Rotterdamse keeper. Even later werd Portugees van FC Eindhoven gehaakt in het strafschopgebied en kregen de Blauw-Witten weer een strafschop. Bourard verzilverde de strafschop met een panenka.

Er waren nog wat kansen over en weer, maar tot aan ver in de blessuretijd bleef het 3-0. Na een vermeende duw mocht Luigi Bruins echter aanleggen vanaf de elfmeterstip. Eindstand: 3-1. 
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen