Jeem Sportsphotography

FC Eindhoven verrast supporters door winst tegen FC Emmen

FC Eindhoven heeft iedereen verrast vrijdagavond door in Stadion De Oude Meerdijk tegen voormaling eredivisionist FC Emmen te winnen met 0-1.

De van Willem II overgekomen aanvaller Jasper Dahlhaus maakte het doelpunt in de tweede helft. 

In de openingsfase was FC Emmen dreigend. Spits Jeredy Hilterman schoot de bal na enkele minuten spelen net over het doel van de Eindhovense keeper. Even later moest de doelman wel reddend optreden na een gevaarlijke voorzet van Mitch Apau.

Kansen
FC Eindhoven had weinig kansen in de eerste helft, maar werd in de tweede helft wél gevaarlijk. FC Emmen liet ook nog van zich horen door nog een kans op het doel te schieten. Deze werd opnieuw geblokt door Valentino Vermeulen. Nog in diezelfde minuut stond FC Emmen alweer in het zestienmetergebied van de Blauw-Witten, maar doelman Bertrams keerde een schot van Peter van Ooijen.

Winst
Toch waren het de blauw-witten die het eerste en enige doelpunt op hun naam kregen. Jasper Dahlhaus pikte de bal op in de as van het veld en schoot vanaf een meter of twintig. Het schot werd door een Emmenaar van richting veranderd en belandde zo in het doel achter doelman Michael Brouwer. Dit gebeurd in de 79ste minuut.

FC Eindhoven staat nu op de vierde plaats van de Eerste Divisie. Maandag 23 augustus staat de lichtstadderby op het programma. Dan speelt FC Eindhoven om 20.00 uur tegen Jong PSV.

Laat je reactie achter