Johan Manders

FC Eindhoven verliest op bezoek bij MVV Maastricht

FC Eindhoven heeft vrijdag op bezoek bij MVV Maastricht met 2-0 verloren.

FC Eindhoven kon weer beschikken over Jorn Vancamp, Lorenzo van Kleef en Mawouna Amevor. Laatstgenoemde stond aan de aftrap ten koste van Valentino Vermeulen. Daarnaast werden Jens van Son en Brian de Keersmaecker vervangen door Iker Pozo en Hugo Botermans.

De bezoekers begonnen sterk aan de wedstrijd en kregen verschillende kansen. Jort van der Sande kwam twee keer in een kansrijke positie, maar kwam niet tot scoren. Even later kwam keeper Mike Havekotte in de problemen door druk zetten van Hugo Botermans. De doelman schoot tegen de aanvaller op, maar de bal draaide de verkeerde kant op in plaats van in de goal. Na dertig minuten spelen kreeg MVV Maastricht de eerste kansen om op voorsprong te komen, maar beide pogingen werden gered door Ruud Swinkels. Ruststand: 0-0.

Wissels
FC Eindhoven begon na rust met drie nieuwe spelers in de basis. Jasper Dahlhaus, Collin Seedorf en Iker Pozo werden vervangen door Alef João, Lorenzo van Kleef en Jens van Son. Weer waren het de Blauw-Witten die nadrukkelijk op jacht gingen naar de 0-1, maar het was de thuisploeg die als eerste zou scoren.  In de 69ste minuut kwam MVV Maastricht op een 1-0 voorsprong dankzij een doelpunt van Koen Kostens. De invaller schoot binnen in de verre hoek, na een slim balletje van Jérôme Deom.

Enkele minuten later was het weer raak. Maarten Peijnenburg maakte een overtreding op Naudts in het strafschopgebied. De scheidsrechter wees naar de stip en de aanvaller schoot koelbloedig binnen, 2-0. FC Eindhoven probeerde nog wat terug te doen, maar kwam niet meer tot scoren ondanks kansen voor Jason Bourdouxhe en Jorn Vancamp. Eindstand: 2-0.

Aanstaande maandag neemt FC Eindhoven het op tegen FC Dordrecht.


Laat je reactie achter