Johan Manders

FC Eindhoven verliest op bezoek bij ADO Den Haag

FC Eindhoven heeft zondag een nederlaag geleden op bezoek bij ADO Den Haag. In het Cars Jeans Stadion gingen de Blauw-Witten met 4-2 onderuit.

De Eindhovenaren moesten in Den Haag aantreden zonder Enrico Hernández. Hij was op pad met de nationale ploeg van El Salvador en werd vervangen door Barnabás Rácz. Verder bleef de basiself ongewijzigd. De thuisploeg begon sterker aan de wedstrijd en opende na enkele minuten spelen bijna de score. Thomas Verheydt kopte echter op de paal. Even later moest Nigel Betrams weer in actie komen toen Dhoraso Klas een poging waagde van afstand. Vlak voor rust werd alsnog de score geopend, maar niet door de thuisploeg. Jort van der Sande schoof de bal onder ADO doelman Luuk Koopmans, 0-1. In de blessuretijd van de eerste helft kwamen de Hagenezen op gelijke hoogte via Amar Catic, 1-1. 

Doelpuntenregen

Na tien minuten spelen in de tweede helft kwam FC Eindhoven weer op voorsprong. Weer was het Van der Sande die het net wist te vinden, 1-2. Met nog twintig minuten te gaan, kreeg ADO Den Haag een strafschop. Sem Steijn faalde niet en maakte de 2-2. Zo'n vijf minuten later wist Samy Bourard de 3-2 te maken tegen zijn oude ploeg. Vlak voor het laatste fluitsignaal wist Catic de score te vergroten. Hij kopte de 4-2 binnen. 

Op maandag 13 september neemt FC Eindhoven het in eigen huis op tegen Helmond Sport.

Laat je reactie achter