Jeem Sportphotography

FC Eindhoven verliest in Volendam

FC Eindhoven speelde zondagmiddag de eerste wedstrijd van de tweede periode in Volendam, maar zonder succes. De Eindhovense club verloor met 2-0.

Iker Pozo keerde terug in de basis bij FC Eindhoven. De Spanjaard nam de plaats over van Dico Jap Tjong. Verder was het elftal van Ernie Brandts ongewijzigd na het bekerduel tegen FC Emmen afgelopen woensdag.

Twee doelpunten
In het eerste kwartier van de wedstrijd vielen voor beide ploegen kansen.Toch wist Volendam twee doelpunten te maken in de eerste helft. In de 26ste minuut wist Nick Doodeman het doel van de Eindhovense ploeg te vinden. In de 35ste minuut kreeg FC Volendam een strafschop van scheidsrechter Luca Cantineau na een overtreding van Bart Biemans op Samuele Mulattieri. Aanvoerder Boy Deul liet Ruud Swinkels kansloos. Met 2-0 achterstand ging Eindhoven de rust in.

Twaalfde plek
Na ongeveer een uur spelen kwam FC Eindhoven goed weg, maar de ploeg wist geen doelpunten te maken. FC Eindhoven staat nu op de twaalfde plek van de Keuken Kampion Divisie. Volgende week maandag vervolgt FC Eindhoven is FC Dordrecht te gast in Eindhoven. De wedstrijd start om 18.45 uur.


Laat je reactie achter