Studio040 / Tim Vellinger

FC Eindhoven verliest eerste oefenduel

FC Eindhoven verloor donderdag de eerste wedstrijd die het speelde in maanden tijd. De Blauw-Witten namen het op in een oefenduel tegen De Graafschap. De besloten wedstrijd werd gespeeld op neutraal terrein, op de Wageningse Berg.

De Eindhovenaren, die in het nieuwe uitshirt speelden, begonnen sterk aan het duel. Onder meer Mawouna Amevor miste een kans om zijn team op voorsprong te zetten. Ook proefspeler Dico Jap Tjong slaagde er niet in de 0-1 te maken.

Na het eerste kwartier kwartier verloor FC Eindhoven het initiatief in de wedstrijd. Aan het eind van die eerste helft kreeg de club toch een doelpunt om de oren. Zé Pedro zette een sliding te laat in  waardoor de Superboeren een penalty kregen. Ralf Seuntjens faalde niet vanaf elf meter.

In de tweede helft trad het team van Ernie Brands aan met elf nieuwe namen. De opstelling van De Graafschap bleef ongewijzigd. Ook met elf nieuwe namen op het veld wisten de Eindhovenaren het net niet te vinden. Ook de Graafschap kwam niet meer aan scoren toe waardoor de eindstand 1-0 bleef.

Maandag oefenen de Blauw-Witten tegen Roda JC. Ook dit duel is niet toegankelijk voor publiek.

Laat je reactie achter