Studio040 / Tim Vellinger

FC Eindhoven weer op het veld voor eerste training

FC Eindhoven trapte maandag het nieuwe seizoen af met de eerste training. Na maanden stil te hebben gelegen konden de spelers eindelijk weer aan de slag.

De spelers leken blij dat ze na al die tijd weer aan de slag konden. De ploeg van Ernie Brandts ziet er wel anders uit dan vorig seizoen. Veel spelers zijn vertrokken en daardoor bestond de groep voor een groot deel uit proefspelers en spelers van de FCE Randstad Academy. Keeper Ruud Swinkels: "Het is afwachten hoe het seizoen gaat lopen. Daar kan ik nog niks over zeggen. Maar het is heel fijn dat we weer kunnen trainen. Ik heb me toch wel verveeld de afgelopen maanden."

Supporters
Ook supporters waren welkom aan de Aalsterweg; uiteraard op afstand. Zo'n 35 fans zagen hun cluppie weer op het veld, tot hun grote opluchting. De sfeer op de tribune was wel wat anders dan normaal. "Blij dat we weer gaan beginnen, ik heb de gezelligheid op vrijdagavond toch wel gemist", aldus een toeschouwer. "Maar de sfeer is wel anders, met minder mensen en ook geen vuurwerk. Heet is even wennen allemaal." De supporters konden na afloop van de training in ieder geval rekenen op een applaus van de spelersgroep.

Laat je reactie achter