Alain Heeren

FC Eindhoven stelt jeugdtrainer op non-actief

FC Eindhoven heeft een jeugdtrainer Andoni Urresti op non-actief gesteld. Dat heeft de club gedaan nadat de jeugdtrainer een contract tekende bij FC Den Bosch.

Urresti tekende eerder dit jaar een contract om in het nieuwe seizoen aan de slag te gaan bij FC Den Bosch. Het contract van de jeugdtrainer liep eind dit seizoen af en Urresti zag bij FC Den Bosch een nieuwe uitdaging liggen.

De onderhandelingen met de Bossche club, voerde Urresti zonder zijn huidige club daarvan op de hoogte te stellen. Ook zou volgens Urresti meespelen dat een aantal talenten dat zowel bij FC Eindhoven als bij FC Den Bosch stage liep, koos voor de jeugdopleiding van de club uit de Brabantse hoofdstad.

Te ver
Urresti laat aan Studio040 weten ontstemd te zijn over de gang van zaken omdat hij het seizoen graag had afgemaakt in Eindhoven. “Dat de clubleiding niet blij is dat ik de overstap maak naar een andere club kan natuurlijk. Maar het is mijn goed recht om met een andere potentiële werkgever te praten op het moment dat mijn contract hier afloopt."  Over het feit dat vier talenten de jeugdtrainer zouden volgen zegt Urresti: “Ook zij staan in hun recht om een de stap de maken die hen de juiste lijkt. Dat de clubleiding daar niet blij mee is, is te begrijpen, maar nogmaals geen reden om mij op non-actief te stellen.”

'Onderling overleg'
FC Eindhoven wil niet ingaan op de reden van de non-actiefstelling. “We hebben in onderling overleg besloten de samenwerking vanaf februari te beëindigen”, zegt hoofd jeugdopleiding Pascal Maas. “Andoni is een goede trainer, maar door omstandigheden vonden wij het beter te stoppen met de samenwerking. Over de reden daarvan doen we geen uitspraken”, aldus Maas.

Urresti kan zich niet vinden in die lezing. "Toen bekend werd dat ik bij FC Den Bosch aan de slag zou gaan is er een gesprek geweest tussen mij en de clubleiding. Pas later, toen bekend werd dat vier jeugdspelers me zouden volgen, werd ik op non-actief gesteld", laat Urresti weten.


In een eerdere versie van het artikel stond dat vier talenten van FC Eindhoven de overstap maken naar FC Den Bosch. FC Eindhoven heeft laten weten dat het gaat om spelers die na een stage bij FC Eindhoven in de jeugdopleiding hadden kunnen komen, maar voor Den Bosch kozen. Ook werd geschreven dat Pascal Maas zei dat de samenwerking van met Urresti werd beëindigd nadat bekend werd dat hij overstapte naar FC Den Bosch. De beëindiging van de samenwerking stond daar echter los van. Het artikel is op deze punten aangepast.

Laat je reactie achter