Studio040| Alain Heeren

FC Eindhoven speelt gelijk tegen 10 man van Excelsior

FC Eindhoven heeft vrijdagavond in het Jan Louwers Stadion de punten gedeeld met Excelsior: 1-1. De Rotterdammers speelden de helft van de wedstrijd met tien man, nadat Mats Wieffer met rood werd weggestuurd in de 43ste minuut.

Aan de kant van de Blauw-Witten verschenen veel nieuwe gezichten aan de aftrap. Nieuwelingen Jacky Donkor en Jorn Vancamp begonnen in de basis, terwijl ook keeper Jort Borgmans uit de jeugdopleiding zijn debuut mocht maken en Jason Bourdouxhe zijn rentree. 

FC Eindhoven begon afwachtend aan de wedstrijd en kreeg pas na 35 minuten de eerste grote mogelijkheid om te scoren. Via Donkor kwam de bal terecht bij invaller Jort van der Sande die een poging waagde, maar zijn schot kon makkelijk gepakt worden door de Rotterdamse doelman Alessandro Damen. Even later moest debutant Borgmans aan de andere kant ingrijpen om een doelpunt van Excelsior te voorkomen. Hij wist de inzet van Reuven Niemeijer te keren met zijn voet. Vlak voor rust moest Excelsior met tien man verder. Wieffer kreeg na een lompe overtreding ver Lorenzo van Kleef direct rood en kon gaan douchen. Ruststand: 0-0. 

Tweede helft
Ondanks dat Excelsior met tien man speelde, was de ploeg vlak na rust de bovenliggende partij. Door een fout van Flor van den Eynden kon Eliás Már Ómarsson alleen op Borgmans afgaan, maar de doelman keerde het schot met een reflex. Even later volgde twee kansen van FC Eindhoven, maar beide schoten werden gepakt door keeper Damen. Na een uur spelen werd de ban gebroken door Ómarsson. De spits van Excelsior werd de diepte in gestuurd, kapte Bart Biemans uit en schoot raak. 

In de 66ste minuut mocht weer een speler debuteren voor FC Eindhoven. Dico Jap Tjong  werd vervangen door de Belgische middenvelder Brian De Keersmaecker. Kort daarna kreeg Donkor een grote kans om de Blauw-Witten op gelijke hoogte te brengen, maar de Rotterdamse doelman bracht van dichtbij redding. De Eindhovense ploeg bleef vechten voor de gelijkmaker en werd in de 76ste minuut beloond. Van den Eynden tikte een verlengde hoekschop van Jens van Son binnen. Bijna ging FC Eindhoven er met de drie punten vandoor, maar een schot van Maarten Peijnenburg werd in blessuretijd van de lijn gehaald. Eindstand: 1-1.

Volgende week zaterdag gaat FC Eindhoven op bezoek bij Go Ahead Eagles.

Laat je reactie achter