Remco van Dooren

FC Eindhoven sluit boekjaar positief af

FC Eindhoven heeft over het boekjaar 2019/20 een positief resultaat geschreven.

Dat mag best opmerkelijk genoemd worden. Door de coronacrisis hebben veel voetbalclubs het moeilijk en buitenstaanders noemden FC Eindhoven als één van de verenigingen die wel eens een opdoffer zou kunnen krijgen door de coronaperikelen.

Vooralsnog valt de schade echter mee. De club draaide een omzet van 3,2 miljoen euro en kwam op een operationeel resultaat van min 266.000 euro. Door transfers en opleidingsvergoedingen staat er echter een netto winst van bijna 20.000 euro in de boeken.

Dat is een mooi resultaat, ook gezien met het jaar ervoor, waar een kleine 10.000 euro netto winst werd behaald.

Schade beperkt
De club laat weten dat corona niettemin een enorme invloed heeft gehad op de organisatie. Door de steun van supporters en sponsoren, door de transfer van Branco van de Boomen en de NOW-regeling van de overheid, is de schade alleszins beperkt gebleven.

FC Eindhoven meldt dat ook volgend jaar een verlies wordt verwacht op operationele activiteiten. Door de coronacrisis is de verwachting over de te behalen omzet bijgesteld naar 3 miljoen euro. Gehoopt wordt dat er ook volgend jaar een kleine netto winst kan worden geboekt. Of die ambitie ook kan worden gerealiseerd is afhankelijk van de verdere ontwikkelingen rondom corona.

Recordtransfer
Wel stelt de club dat het voortbestaan van de vereniging niet in het geding komt. Dat komt mede door de recordtransfer van Kaj de Rooij naar NAC. Naar verluid betaalde de club uit Breda zo’n zeven ton voor De Rooij.

Brede steun
“Het is evident dat de COVID-19 crisis een zware wissel trekt op de bedrijfsvoering van de sector betaald voetbal”, laat directeur Günther Peeters weten.

“Mijn voorganger Justin Goetzee heeft een enorme berg werk verricht om de club door de eerste fase van de coronacrisis te managen. Met ondersteuning van iedereen die is verbonden aan de club is hij daar magnifiek in geslaagd. Het is nu aan mij, de medewerkers en de raad van commissarissen om ook de volgende fase van corona te managen. We hopen daarbij natuurlijk weer op breed draagvlak en ondersteuning van iedereen die ons een warm hart toedraag”, besluit Peeters.


Laat je reactie achter