FC Eindhoven pakt punt tegen De Graafschap

FC Eindhoven heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan het treffen met De Graafschap. In het Jan Louwers Stadion eindigde de wedstrijd in 1-1.
De "Superboeren" moesten het in Eindhoven doen zonder de steun van hun supporters. De gemeente Eindhoven had voorafgaand aan de wedstrijd slechts 25 parkeerplaatsen beschikbaar gesteld voor 300 tot 400 fans. Daarop besloten de supporters uit Doetinchem, met steun van het clubbestuur, de wedstrijd te boycotten.

Zonder steun van supporters ging De Graafschap toch voortvarend van start. Voormalig PSV'er Stef Nijland wist binnen 10 minuten twee schoten op doel te lossen. Een keer vloog de bal over, terwijl Ruud Swinkels bij de tweede poging redding wist te brengen met zijn voet. De bezoekers bleven na deze eerste kansen druk zetten. Daryl van Mieghem kreeg een kans, maar schoot in het zijnet. Even later wist De Graafschap weer bijna te scoren, maar Mawouna Amevor haalde de bal van de doellijn. De storm ging niet liggen en vlak voor rust leek Van Mieghem de 0-1 te maken, maar oog in oog met Swinkels schoot hij langs. 

Tweede helft
Na rust is De Graafschap weer gevaarlijk, maar een schot van Van Mieghem werd van richting veranderd en belandde op paal. Ralf Seuntjes is een kleine minuut later ook dichtbij een doelpunt, maar ook zijn bal raakte het aluminium. 

FC Eindhoven lijkt na alle kansen van de bezoekers wakker te schrikken. Uit een voorzet van Samy Bourard kopte Rigino Cicilia net langs het doel. De Blauw-Witten kwamen in de 72e minuut zelfs, tegen de verhoudingen in, op voorsprong. Cicilia schoot de bal na een voorzet van Justin Ogenia achter Hidde Jurjus. 

De thuisploeg slaagde er niet in om de voorsprong lang vast te houden. Na een vrije trap vanaf de rechterzijde viel de bal via Jarno Janssen binnen. Vlak voor het laatste fluitsignaal leek FC Eindhoven er alsnog met de drie punten vandoor te gaan. Bourard gaf een voorzet op Alvin Daniëls, maar hij slaagde er niet in de bal in het doel te werken. Daarmee eindigde de wedstrijd in 1-1. 

Door het gelijkspel blijft FC Eindhoven op de 13de plaats steken. Volgende week mogen de Blauw-Witten het in Deventer opnemen tegen Go Ahead Eagles.

advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen