Fotografie: Jeem Sportsphotography

FC Eindhoven onderuit tegen NAC Breda

FC Eindhoven is zaterdagmiddag onderuit gegaan tegen NAC Breda. In het Jan Louwers Stadion werd met 2-4 verloren.

De Blauw-Witten begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Binnen één minuut werd FC Eindhoven op voorsprong gebracht door een doelpunt van Brian de Keersmaecker. De bal werd voorgelegd door Jort van der Sande en de Belg schoot in tweede instantie raak. Na de eerste treffer bleef FC Eindhoven aanzetten en kreeg via  Jacky Donkor een kans op de 2-0. Hij schoot in de handen van Nick Olij.

De bezoekers kwamen steeds beter in de wedstrijd en kwamen na een half uur spelen op gelijke hoogte. Een schot van Lex Immers werd geblokkeerd, maar diezelfde Immers kon de bal in tweede instantie voorleggen op Nick Venema. Hij miste niet: 1-1. Een minuut later wist NAC Breda zelfs de 1-2 te scoren. Uit een corner kopte Roger Riera de bezoekers op voorsprong. Ruststand: 1-2.

Tweede helft
In de tweede helft ging FC Eindhoven meteen op jacht naar de gelijkmaker. Dit werd in de 55ste minuut beloond. Uit een voorzet van Lorenzo van Kleef kon Donkor de 2-2 maken. De Blauw-Witten bleven aanzetten, maar uiteindelijk waren het de bezoekers die doeltreffend waren. Robin Schouten kapte zichzelf vrij en schoot de bal binnen. Tien minuten voor tijd kreeg NAC een strafschop na een overtreding van Jason Bourdouxhe op Mounir El Allouchi. Mario Bilate mocht vanaf elfmeter aanleggen en miste niet. Eindstand: 2-4.

Laat je reactie achter