Jeem Sportsphotography

FC Eindhoven onderuit op bezoek bij Roda JC

FC Eindhoven is vrijdagavond op bezoek bij Roda JC met 2-1 onderuit gegaan.

Beide ploegen begonnen rustig aan de wedstrijd. Pas na een kwartier spelen, kreeg Roda JC de eerste grote kans. Dylan Vente kreeg een kopkans, maar zijn poging ging over het doel van Ruud Swinkels. Zo'n vijftien minuten later moest Swinkels wel in actie komen toen Vente weer een kans kreeg. Vlak voor rust kwam FC Eindhoven tegen de verhoudingen in op voorsprong. Een doelpoging van Jort van der Sande belandde via de verdediging van Roda JC in het net, 0-1. 

Ommekeer
Zowel FC Eindhoven als Roda JC begonnen slordig aan de tweede helft. Door beide teams werden meerdere fouten gemaakt in de openingsfase. Na zo'n tien minuten spelen werd de gelijkmaker gemaakt door de thuisploeg. Erik Falkenburg stond vrij en schoot de bal achter Swinkels, 1-1. De Blauw-Witten gingen na de tegentreffer op jacht naar een tweede doelpunt. Van der Sande rende op het doel van Jan Hoekstra af, maar schoot de bal over. Vijf minuten later kreeg Joey Sleegers een kopkans, maar zijn poging ging naast. 

FC Eindhoven kreeg meerdere kansen, maar Roda JC zou er uiteindelijk met de overwinning vandoor gaan. Uit een hoekschop werd de bal door verdediger Kees Luijckx binnengeschoten, 2-1. In de slotfase kwamen de bezoekers niet meer tot scoren. Eindstand: 2-1.


Aanstaande woensdag neemt FC Eindhoven het op tegen Jong FC Utrecht.

Laat je reactie achter