Jeem Sportsphotography

FC Eindhoven onderuit op bezoek bij MVV

FC Eindhoven heeft vrijdagavond met 1-0 verloren op bezoek bij MVV Maastricht. De enige treffer van de wedstrijd werd gemaakt door Orhan Dzepar.

De Blauw-Witten begonnen zonder Mawouna Amevor, Jens van Son en Pieter Bogaers in de basis. Zij werden vervangen door Maarten Peijnenburg, Koen Oostenbrink en Collin Seedorf. Ook Jasper Dahlhaus ontbrak vanwege ziekte. 

Zowel MVV als FC Eindhoven kwamen in het begin niet tot grote kansen. Pas na 25 minuten werd het doel van Nigel Bertrams onder vuur genomen door de thuisploeg. Even later leken de Maastrichtenaren op voorsprong te komen, maar de Eindhovense defensie kon voorkomen dat Mart Remans de bal in een leeg doel kon schuiven. 

In de tweede helft probeerde Joey Sleegers wat terug te doen namens de bezoekers, maar zijn poging was een prooi voor doelman Nijhuis. Uiteindelijk zou het MVV zijn die als eerste het net wist te vinden. Invaller Orhan Dzepar schoot in de 70ste minuut een afvallende bal binnen, 1-0. FC Eindhoven kreeg na de tegentreffer de ideale mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen, maar Sleegers faalde vanaf de penaltystip. Ook kregen de Maastrichtenaren nog een rode kaart in de slotfase, maar gescoord werd er niet meer. 

Volgende week vrijdag neemt FC Eindhoven het in eigen huis op tegen NAC Breda. 

Laat je reactie achter