advertentie Banner Profile Mekkes

Alain Heeren

FC Eindhoven maakte einde aan hoofdpijndossier

Samy Bourard, de technische spelmaker die maakte afgelopen seizoen furore op het middenveld van de Blauw-witten, verkast naar ADO Den Haag.

Bourard, die afkomstig is van Sint Truiden uit België maakte vorig seizoen elf doelpunten voor FC Eindhoven. De Belg zag echter zijn gewenste overgang naar ADO Den Haag vastlopen. Dat kwam doordat zijn zaakwaarnemer was vergeten het aflopende contract van de speler officieel op te zeggen. Daardoor werd zijn contract stilzwijgend verlengd en kon de voetballer niet meer transfervrij de overstap maken naar de hofstad.

De clubs hebben daar nu een oplossing voor gevonden. Bourard maakt de overstap naar ADO en in ruil komen twee talenten van de club op huurbasis naar Eindhoven. Het gaat om de negentienjarige middenvelder Lorenzo van Kleef en de twintigjarige spits Hugo Botermans.

Goede uitweg
Technisch manager Marc Scheepers geeft aan blij te zijn dat de moeilijke situatie op deze manier is afgerond. "Het is geen makkelijk traject geweest en ik wil ADO Den Haag complimenteren voor het constructief meedenken. In deze bijzondere tijd kunnen we een van onze talentvolle spelers niet zomaar laten gaan. Samen met alle partijen hebben we op deze manier een goede uitweg gevonden", aldus Scheepers.

Laat je reactie achter