Fc Eindhoven

FC Eindhoven klaar voor seizoensopening

FC Eindhoven treedt morgen in de eerste wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie aan tegen FC Volendam. Daarmee maakt ook de nieuwe coach Rob Penders zijn debuut als hoofdcoach in het betaald voetbal.

Behalve de komst van een nieuwe hoofdcoach, waren er meer wisselingen bij de Blauw-Witten. Jasper Dahlhaus werd overgenomen van Willem II en keeper Nigel Bertrams werd overgenomen van PEC Zwolle. Daarnaast werd er met Enrico Hernandez een nieuwe spits gehuurd.

Penders kijkt uit naar de wedstrijd tegen promotiekandidaat FC Volendam. “Wat we hebben gezien in de oefenwedstrijden is dat het druk zetten en het verdedigende deel goed gaat. Daardoor veroveren we veel ballen. Dat is positief.”

Anderzijds weet Penders ook waar het aan ontbreekt aan de Aalsterweg. “Dat is niet zo moeilijk, we moeten veel meer kansen creëren. Zeker tegen een team als Lierse [uit de Belgische eerste divisie, red.] hebben er 4, 5 kansen gehad. Dat is veel te weinig.”

Publiek
Tegen FC Eindhoven speelt FC Eindhoven weer eens met publiek in het Jan Louwers Stadion. Iets waar Penders laat weten naar uit te kijken. “Daar doe je het eigenlijk voor. Dat is iets waar ik naar uitkijk, maar waar we zeker ook als team heel erg naar uitkijken”, aldus Penders.

Laat je reactie achter