FC Eindhoven speelt gelijk bij FC Den Bosch

FC Eindhoven is vrijdagavond ontsnapt aan een nederlaag tegen FC Den Bosch, nadat Branco van de Boomen, in tweede instantie, in blessuretijd de 1-1 vanaf de penaltystip binnenschoot.
In stadion De Vliert ging de wedstrijd tussen de Bosschenaren en Eindhovenaren gelijk op met kansen over en weer. Na enkele minuten onderschepte Maarten Peijnenburg de bal en bereikte hij Samy Bourard die in het zijnet schoot. Even later moest Ruud Swinkels ingrijpen bij een vrije kop kans van FC Den Bosch. Diezelfde Swinkels was na iets meer dan tien minuten weer belangrijk voor FC Eindhoven toen FC Den Bosch een penalty kreeg. Valentino Vermeulen beging een overtreding en Danny Verbeek mocht vervolgens vanaf elfmeter aanleggen. De inzet van Verbeek werd gestopt door de keeper van de Eindhovense club.

Tweede helft
In de tweede helft waren er weer voor beide teams kansen, maar FC Den Bosch kwam als eerste op voorsprong. Uit een vrije trap kopt Stefan Velkov de bal in de 71ste minuut binnen. Lange tijd lijkt het erop dat FC Eindhoven zonder punten huiswaarts moet keren, maar dan wordt Rigino Cicilia neergehaald door Azzeddine Dkidak in het strafschopgebied.

Van den Boomen mag in de blessuretijd van de tweede helft aanleggen en mist, maar doelman Wouter van der Steen is te vroeg van zijn lijn gekomen. Het is inmiddels de 94ste minuut als Van den Boomen een tweede poging mag wagen en deze keer scoort hij wel. FC Eindhoven blijft hierdoor ongeslagen en mag deze status volgende week proberen voort te zetten in het thuisduel tegen Go Ahead Eagles. 
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen