Jeem Sportsphotography

FC Eindhoven in blessuretijd onderuit tegen Helmond Sport

FC Eindhoven is vrijdag op bezoek bij Helmond Sport met 1-0 onderuit gegaan. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd in de 91ste minuut gemaakt door Alec Van Hoorenbeeck.

Bij de Blauw-Witten was Jorn Vancamp afwezig vanwege een blessure. Hij werd vervangen door Hugo Botermans, die eerder deze week zijn rugnummer had afgestaan aan Mitchel van Rosmalen. Van Rosmalen speelt voortaan met rugnummer elf ter ere van zijn overleden grootvader Willy van der Kuijlen.

Zowel FC Eindhoven als Helmond Sport begonnen moeizaam aan het duel. De eerste kans was voor de bezoekers. Na een corner van Joey Sleegers, kon Mawouna Amevor de bal richting doel koppen, maar zijn poging was te slap en zorgde niet voor problemen bij de keeper van Helmond Sport. Daarna kwamen de Helmonders steeds beter in het spel. Eerst schoot Jordy Thomassen de bal gevaarlijk richting doel. Een minuut later was de spits van Helmond Sport weer dichtbij een treffer, maar hij kon zijn kans wederom niet verzilveren. Na een voorzet van Lance Duijvestijn kreeg Thomassen weer de mogelijkheid om te scoren, maar zijn schot werd geblokt. Vlak voor rust kwam FC Eindhoven bijna op voorsprong. Een voorzet van Collin Seedorf belandde bij Jasper Dahlhaus, maar hij schoot in het zijnet. Met een 0-0 ruststand zochten beide teams de kleedkamer op.

Blessuretijd

FC Eindhoven schoot uit de startblokken in de tweede helft. Van Rosmalen schoot binnen een minuut op het doel van Helmond Sport, maar zijn poging spatte uiteen op de paal. Aan de andere kant kopte invaller Orhan Džepar de bal in de handen van Swinkels uit een hoekschop. Met nog een kwartier te spelen kreeg invaller Jacky Donkor de mogelijkheid om de score te openen, maar zijn schot ging naast. Vlak voor tijd gaf Seedorf een voorzet vanaf de rechterkant. Donkor probeerde met een omhaal te scoren, maar zijn poging vloog over. In de blessuretijd weet Helmond Sport wel het net te vinden. Uit een corner werkte Alec van Hoorenbeeck de bal in het doel van FC Eindhoven. Eindstand: 1-0. 

Laat je reactie achter