Jeem Sportsphotography

FC Eindhoven houdt FC Volendam op gelijke hoogte

FC Eindhoven heeft zaterdagmiddag een punt overgehouden aan de wedstrijd tegen FC Volendam. In het Jan Louwers Stadion werd met 1-1 gelijkgespeeld.

De Blauw-Witten traden aan met Jens van Son, die was teruggekeerd van een blessure, terwijl voorin Dico Jap Tjong op de plaats van Brian De Keersmaecker begon. Met deze wijzigingen begon FC Eindhoven sterk aan de wedstrijd. De eerste kansen waren dan ook voor de thuisploeg, maar zowel Jacky Donkor als Jort van der Sande schoten naast. Uiteindelijk was het FC Volendam die als eerste het net wist te vinden. Aanvaller Zakaria El Azzouzi kon intikken na een voorzet van Micky van de Ven. Enkele minuten later waren de bezoekers weer dichtbij een goal, maar het schot van Denso Kasius ging op de paal. Vlak voor rust claimde Volendam nog een strafschop na een overtreding op El Kadiri, maar de scheidsrechter zag er niets in.

Tweede helft
FC Eindhoven ging  in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker en met succes. Een voorzet van Donkor werd niet goed weggewerkt door keeper Joey Roggeveen, waardoor Dico Jap Tjong de bal in een leeg doel kon intikken. Aan de andere kant kreeg de net ingevallen Samir Ben Sallam een schietkans, maar zijn poging werd uit de bovenhoek gered door Ruud Swinkels. Diezelfde Ben Sallam zag vlak voor het laatste fluitsignaal hoe Valentino Vermeulen zijn poging onschadelijk maakte door de bal net op de doellijn te stoppen. Eindstand: 1-1.


Laat je reactie achter